Published August 15, 2023

Boek The Light in You in de media


In het kunstblad Vind verscheen in juni een artikel over mijn boek The Light In You. Ik vind het mooi om te vertellen over het proces van totstandkoming van het boek. Het is namelijk totaal anders ontstaan dan mijn andere boeken. Voor dit boek ben ik niet gaan zitten en schreef ik niet een paar uur aan een stuk door. Dit boek is ontstaan door druppels inspiratie. Vooral in heel vroege ochtend, als het nog stil is, en ik heb het over een uur of 5, dan luister ik naar die stilte, zonder gedachten. Ik voel alleen mijn lichaam en het mooie is, dat als je zo vaak zit, je steeds meer dieptes in jezelf ontdekt. Zonder doel, zonder haast, zonder iets te moeten in stilte zitten doen volgens mij niet veel mensen. Vaak vinden ze het zonde van hun tijd. Maar het is alles behalve dat. In die tijd krijg je namelijk zoveel inspiratie, zoveel rijke input, zoveel zelfinzichten, dat kun je je misschien niet voorstellen als je altijd ergens naartoe haast. Maar ik wil je het van harte aanbevelen. Niet alleen dat je leven rustiger wordt, je wordt ook productiever, omdat je veel beter bijzaken van hoofdzaken kunt onderscheiden, omdat je meer vanuit je gevoel leeft en vanuit je intuïtie en je laat je niet meer opjagen door alle stresskippen om je heen.

Het is heerlijk om de rust te ervaren en als je het eenmaal door hebt, wil je nooit meer anders leven. En zo kan het dus ontstaan dat ineens een onverwachte creativiteit zich openbaart. Dat ineens, totaal onverwachts gedichten uit je onderbewuste beginnen te stromen. Omdat je ziel eindelijk rustig tegen je kan praten, omdat je diepste kern gehoord wordt door jou, omdat je het lawaai hebt kunnen stillen.

Op deze manier heb ik ruim 250 gedichten en gedachten opgeschreven en in dit boek samengebracht. Het boek bevat ook nog talloze foto's, die ik afgelopen jaren gemaakt heb. Ook met fotografie werk ik volledig intuïtief. Ik ken natuurlijk allerlei technieken en bewerkingen, maar bij fotograferen "vergeet" ik ze en denk niet na over composities of dat soort zaken. Ik fotografeer gewoon! Dromerige beelden vind ik de allermooiste en daarvoor heb ik inmiddels een paar specifieke lenzen gekocht. Zo kun je met een foto je gevoel uitdrukken, zonder bewerken en zonder special effects.

Ik heb de gedichten in dit boek eigenlijk zonder moeite opgeschreven, ik kreeg ze ingefluisterd door al wat is. Daarom besloot ik de opbrengst van het boek te schenken aan een goed doel, namelijk The Jane Goodall Institute Nederland. Jane Goodall is een bekende biologe en activist. Ze promoot precies wat ik ook promoot, namelijk je eigen leefomgeving verzorgen en respect hebben voor de natuur. Bovendien kom ik graag in Zuidelijk Afrika, je kunt in mijn boek en op de website een aantal foto's uit Tanzania en Zuid Afrika zien.

De Aarde is de enige leefomgeving die we hebben en de meeste mensen lijken daar niet stil bij te staan. Ik merk wel dat als je vanuit je intuïtie leeft, met compassie en liefde naar anderen, dat het niet eens bij je opkomt om iets tegen jezelf te doen, dus ook niet tegen je leefomgeving. Als je mijn boek leest, kom je dichterbij jezelf. Het boek inspireert je en het laat je voelen hoe het is om van binnen vrij te zijn. Het boek gaat over liefde en vrijheid en ik hoop dat het die mensen die er aan toe zijn inspireert om vanuit hun hart te leven en nooit meer anders te willen.

Als je op deze link klikt, kun je het artikel lezen en het boek is te bestellen HIER.

Related Posts

Sword of love

Sword of love

Published June 30, 2023 Sword of love Dit is een gedicht uit mijn boek The Light In You. Sharp, shining…

Lanceringsparty The Light in You Boek

Lanceringsparty The Light in You Boek

Published June 25, 2023 Lanceringsparty The Light In You Op zaterdag 10 juni was het zover. Mijn nieuwste boek The…

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © Renata Hamsikova.  All Rights Reserved.

error: Content is protected !!